Selfcare – waarom je goed voor jezelf moet zorgen

Selfcare, het woord bezorgt me de laatste tijd een beetje de kriebels. Het wordt zo vaak gebruikt en bijna gehypet dat het voor mijn gevoel zijn essentie soms mist. Toch is selfcare ontzettend belangrijk, zeker in deze tijd van drukte en overvloed (aan prikkels). Want hoe zorg je voor een momentje rust als alles en iedereen de hele dag om je aandacht schreeuwt.

Laat ik voorop stellen dat selfcare voor iedereen natuurlijk persoonlijk is. Waar de een van oplaadt kan voor de ander een enorme energie-zuiger zijn. Het is dus belangrijk om te weten wat voor jou werkt. Het kan iets simpels zijn als het nemen van een lang en warm bad of het lezen van een boek. Maar het kan ook wat meer moeite kosten. Bijvoorbeeld elke dag in je journal schrijven of elke week een boswandeling maken.

Het is niet óf óf maar én én. Je kunt van verschillende dingen opladen en moet daar ook zeker wekelijks tijd voor maken!

Je hoef ook niet van één ding op te laden, het is logisch dat er verschillende dingen zijn die je nieuwe energie geven. Als ik kijk naar mezelf dan krijg ik enorme energie van lezen, schrijven en een fijne lange wandeling in het bos. Maar ook van ongegeneerd meezingen met mijn favoriete liedjes. En gewoon lekker alleen zijn, in alle rust een kop je koffie drinken. Heerlijk!

Hoe je weet wat jouw selfcare momentjes zijn? Daar kom je gemakkelijk achter. Allereerst kun je alles bedenken dat je graag dagelijks doet. Maar je kunt de momenten ook herkennen aan het volgende: waar kun je geen dag zonder? Al ben je nog zo chagrijnig of moe, wat wil je elke dagen even doen? Dat zijn de dingen waar jij van oplaadt en die voor jou een selfcare momentje zijn om alles even van je af te laten glijden.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd. Wat zijn jouw selfcare momenten?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?