Golden Milk – een hartverwarmend drankje

Golden Milk is een drankje dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Het kruidige drankje is niet alleen heerlijk in de winter maar het heeft ook zo zijn voordelen om dit drankje te drinken. Vandaag vertel ik je alles over het drankje en deel ik mijn favoriete recept.

Een van de hoofdingrediënten van Golden Milk is Kurkuma, een specerij dat in de Aziatische keuken erg populair is vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Zo bevat Golden Milk mede dankzij Kurkuma veel antioxidanten. Dat is goed voor het tegengaan van infecties en ziekten. Het kan helpen bij ontstekings- en gewrichtspijn. Dat niet alleen, het kan ook de hersenfunctie en het geheugen ondersteunen én beschermt tegen hartziekten.

Het drankje is dus letterlijk hartverwarmend. Daarnaast kan het de stemming verbeteren en de bloedsuikerspiegel verlagen. Het is antibacterieel en helpt de weerstand te vergroten.

Golden Milk is dus niet alleen erg lekker maar zit ook nog eens vol goede eigenschappen. Het is een van mijn favoriete drankjes (zeker in de winter) en ik maak het volgens dit recept.

Dit heb je nodig:

130 ml amandelmelk (optioneel ongezoet)

1 theelepel Kurkuma

Snuf zwarte peper,

Theelepel kaneel of koekkruiden

Meng vervolgens alle ingrediënten in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt laat je de Golden Milk ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen. Vervolgens haal je het door een zeef en schenk je het in een kopje. Nog wat kaneel erbovenop ter garnering en dan kan het genieten beginnen.

Geniet van de winter met een heerlijk kopje Golden Milk.

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?