Je trekt aan wat je uitzendt; The Law of Attraction

De Wet van Aantrekking

The Law of Attraction, of in het Nederlands: De Wet van Aantrekking. Je hebt er misschien al eens over gehoord of over gelezen maar wat is het nu precies? En belangrijker nog; hoe laat je De Wet van Aantrekking in je voordeel werken? Met die vragen ben ik zelf al een tijdje bezig en ik neem je graag mee in dat proces.

Ongeveer twee jaar geleden hoorde ik voor het eerst over De Wet van Aantrekking. Mijn eerste gedachten waren: dat klinkt logisch! En: wat een gezwets. Toch kon ik het niet laten me er wat meer in te verdiepen en langzaamaan wat meer te leven volgens De Wet van Aantrekking. Onder het mom van ‘baadt het niet dan schaadt het niet’. Laten we eerst eens wat dieper op die hele wet ingaan.

Wat is The Law of Attraction?

Volgens sommigen werkt alles in het universum met trillingen. Denk bijvoorbeeld aan een radiostation of je telefoon, die werken doordat er bepaalde golven (frequenties) worden doorgestuurd. Stem jij op die frequentie af, dan kun je de radiozender beluisteren. Zo zou alles in het universum werken met frequenties. Als alles op die manier werkt, betekent dat ook dat jij zelf bepaalde trillingen uitzendt. Je gedachten en gevoelens bestaan ook uit bepaalde frequenties. De gedachten die jij hebt of de gevoelens die jij ervaart zorgen ervoor dat je een bepaalde trilling uitzendt naar jouw omgeving. Alles wat je in het verleden dacht of voelde is gevormd tot je huidige situatie. Je hebt het als het ware naar je toegetrokken door wat je uitzond.

Je hebt dus meer zeggenschap over je leven dan je misschien denkt. Natuurlijk zijn er op veel gebieden genoeg mogelijkheden om je leven te vormen naar hoe jij het wilt. Maar met De Wet van Aantrekking kun je nog meer naar je toe trekken in een aantal stappen.

De Wet van Aantrekking bestaat uit vier onderdelen:

  1. Gedachten
  2. Emotie
  3. Doen
  4. Toelaten & Ontvangen

Gedachten

Je gedachten bepalen voor een groot deel wat je aantrekt. Heb je positieve gedachten, dan zul je positiviteit aantrekken. Heb je veel negatieve gedachten dan zul je negativiteit aantrekken. Het werkt eigenlijk heel simpel maar je zou ervan schrikken als je eens wist hoeveel negatieve gedachten we op een dag hebben. Ga voor jezelf eens na hoe dat bij jou zit. Heb jij veel positieve gedachten? Zo niet, is er een mogelijkheid om die negatieve gedachten om te buigen naar positieve? Door je focus te verleggen op positieve gedachten zul je jouw bekrachtigde overtuigingen aandacht moeten geven. Het gezegde luidt niet voor niets: alles wat je aandacht geeft groeit!

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Emotie

Met alleen positief denken of positieve affirmaties kom je er niet. Je kunt wel positief denken maar wanneer je er niet echt in gelooft zal De Wet van Aantrekking niet voor je werken. Ook je emoties zenden namelijk frequenties uit. Denk niet alleen dat je gelukkig of succesvol wíl worden maar voel het ook echt. Bedenk hoe je je voelt als je het bereikt heb en ga er helemaal in op. Door je emoties af te stemmen op je gedachten en volledig overtuigd te zijn laat je De Wet van Aantrekking voor je werken.

Doen!

Met onderuitgezakt op de bank positief denken en voelen kom je niet ver. Het is tijd om ook echt actie te ondernemen! You need some inspired action. Spreek met jezelf af om elke dag of elke week een kleine stap te zetten richting dat doel. Al is het maar een ieniminie stap, maar doe iets! Alleen dan zet je beweging in gang en kan het Universum daar weer op reageren.

Toelaten & Ontvangen

Voor sommigen van ons een lastige. We zijn geneigd altijd te geven maar écht ontvangen doen we maar weinig. We vinden het ongemakkelijk. Je laat prachtige kansen schieten omdat je bang bent, je durft ze niet te grijpen. Vertrouw erop dat het Universum altijd achter je staat en dat je haar giften en boodschappen met open armen mag ontvangen. Alleen dan kun je groeien. Houd je ogen goed open want misschien ontvang je een boodschap op een hele andere manier dan jij voor ogen had.

En verder..

Wees in contact met jezelf, met je intuïtie. Ik denk dat dat een hele belangrijke is om met de Wet van Aantrekking te werken. Als je op jezelf vertrouwt en deze vier pijlers aanpakt, dan ga jij die Wet van Aantrekking helemaal rocken!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?