Inner Compass Cards – geluk zit vanbinnen

Inner Compass Cards

In de drukte en stress waarmee we dagelijks te maken krijgen, is het gemakkelijk om je innerlijke stem uit het oog te verliezen. Sterker nog, het grootste deel van de mensen noemt de innerlijke stem zweverig en raar. Iets voor vrouwen met puntmutsen en ketels, guru’s in rare gewaden of geitenwollen sokken figuren.

Ergens vind ik dat een pijnlijk besef, dat we zo ver van onze intuïtie zijn afgedreven dat het als raar en zweverig wordt gezien. En dat terwijl het is wat we in de kern zijn. Eeuwen geleden was het een van onze belangrijkste instrumenten maar inmiddels heeft ons hoofd het gewonnen van ons gevoel. Ook ik ben grootgebracht om te leven vanuit mijn hoofd en niet vanuit mijn hart. Toen ik er vier jaar geleden voor koos om het helemaal anders te doen was het zoeken. Ik was alle zekerheid kwijt. Alles wat ik dacht te weten was niet waar en ik kende mezelf nauwelijks (alleen een versie die ik van mezelf had gevormd).

Zo’n twee jaar geleden kwam ik per toeval de Inner Compass Cards tegen. Direct werd ik aangetrokken door de prachtige boodschappen en de mooie vormgeving van het deck. Ik stond nogal twijfelachtig tegenover decks; ik vond het toch een beetje vreemd. Zo’n kaartje trekken moest wel toeval zijn, toch? Ondanks dat was ik geïntrigeerd door het deck en besloot ik het kopen. Nu, ruim twee jaar later werk ik er dagelijks mee.

Wat kun je met de Inner Compass Cards?

In het kort zijn Inner Compass Cards er voor jou, om je te ondersteunen in je persoonlijke groei en zelfreflectie. Neel van Lierop, die de kaartenset heeft ontwikkeld, zegt er het volgende over:

De kaartenset biedt houvast en richting in een hectisch bestaan vol met prikkels en ruis. Het brengt je op een speelse manier in contact met je intuïtie, van waaruit je in staat bent je eigen pad te kiezen. De Inner Compass kaarten maken je wakker voor de mogelijkheden die op je wachten terwijl jij misschien nog ‘slaapwandelend’ door het leven gaat. Ze kunnen je dagelijks richting geven of een vraag beantwoorden die je hebt over een specifieke kwestie. Iedereen kan ze gebruiken, eenvoudig en moeiteloos.

Je kunt dus dagelijks een kaartje trekken voor meer begeleiding of voor het beantwoorden van een vraag. Je kunt er ook voor kiezen een intentie voor de week te zetten en dus wekelijks een kaartje te trekken. Het is maar net waar jij je goed bij voelt, je hebt het helemaal zelf in de hand. De kaarten bevatten universele wijsheden en symboliek rondom persoonlijke ontwikkeling. Elk kaartje heeft een eigen thema met een unieke afbeelding.

Hoe werkt het deck?

Eigenlijk is het heel simpel, in veel gevallen doe je wat goed voelt voor je. Wanneer je ermee begint kan het zijn dat je je nog een beetje zoekende voelt, dan geeft het deck verschillende manieren en tips om een kaartje te trekken. Belangrijk is dat je gefocust bent op de kaarten en ontspannen bent. Vervolgens trek je een (of meerdere) kaartje en kun je in het bijgevoegde boekje uitgebreid lezen waar het kaartje voor staat.

Zelf gebruik ik de kaarten dus dagelijks, vaak om een intentie voor die dag te zetten of een vraag te beantwoorden. Elke keer is het weer een mooie reminder. Ik ga ze ook steeds meer gebruiken om mijn focus voor de week te bepalen. Het kaartje leg ik dan in het zicht om mezelf er zo vaak mogelijk aan te herinneren.

Dit is overigens mijn favoriete deck, het heeft prachtige boodschappen zonder heel zweverig te zijn. Het is praktisch en ontzettend mooi vormgegeven. Mocht je de Inner Compass Cards ook aan willen schaffen dan verwijs ik je graag door naar de website van Neel van Lierop. Ze heeft onlangs ook een nieuw deck uitgebracht genaamd Inner Compass LOVE Cards.

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?