Boekentip: Self Love Talk – Merel Teunis

Wie mij al wat langer volgt weet dat ik dol ben op lezen. Van kleins af aan lees ik graag (en veel). Met zo nu en dan een leesdipje krijg ik het toch elke dag voor elkaar om eventjes te lezen. Laatst las ik het boek Self Love Talk van Merel Teunis. Omdat ik met dit platform pleit voor meer zelfliefde móest ik dit boek lezen. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Om te beginnen; heb je gezien hoe het boek eruit ziet? Werkelijk prachtig. De kleuren zijn heerlijk zacht en natuurlijk, daardoor geeft het je eigenlijk meteen al een rustig gevoel. Daarnaast is het boek prachtig opgemaakt en zijn de foto’s fantastisch. Maar het draait natuurlijk allemaal om de inhoud. Even een korte samenvatting van het boek:

Hét handboek over liefdevolle aandacht voor jezelf. Wil je gelukkiger en krachtiger in het leven staan? Met self love kan dat. En zelfliefde is niet stoffig of zweverig, zorgen voor jezelf is juist leuk en waardevol. Gun jezelf dus nu de liefdevolle levensstijl die bij jou past. Self Love Talk zal je inspireren om elke dag liefdevol voor jezelf te kiezen.

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik dacht niks nieuws te leren tijdens het lezen van dit boek. Ik heb in al die jaren al zoveel boeken over zelfliefde etc. gelezen dat ik me niet kon voorstellen dat hier iets nieuws in stond. Hoewel er inderdaad veel in staat waar ik me al mee bezig houdt, zijn er toch hoofdstukken die mij zeker verder helpen in mijn zelfliefde reis.

Dat is wat mij betreft ook de juiste manier om ‘zelfhulp’ boeken te lezen (ik zet het altijd tussen haakjes want ik krijg een beetje kriebels van dat woord). Uit elk boek pik je precies dát wat je nodig hebt. Het is tenslotte ook geen hogere wiskunde en het gaat meer om het uitvoeren dan om het lezen. Toch bevatte het, in mijn ogen, alle belangrijke elementen. Zoals dankbaarheidslijstjes, selfcare en mindset. En zeker wat betreft dat laatste kan ik nog groeien.

Het boek bevat alle elementen die belangrijk zijn én de perfecte tips om zelfliefde meteen in de praktijk te brengen.

Een groot pluspunt aan het boek vind ik de recepten die erin staan. Want goed voor jezelf zorgen gaat niet alleen over voldoende rusten of dingen doen waar je energie van krijgt. Het gaat ook om de verzorgingsproducten die je gebruikt en het eten waarmee je je lichaam voedt. Er staan al een aantal recepten uit het boek op mijn lijstje om te proberen, superleuk!

Zou ik het boek aanraden aan anderen? Jazeker! Het leest lekker weg en Merel heeft een fijne schrijfstijl. Daarnaast staat het boek boordevol oefeningen, tips én lekkere recepten. Zo kun je meteen aan de slag met een meer liefdevolle leefstijl!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?