Hoe je ochtendritueel je dag beïnvloed

ochtendritueel

Een ochtendritueel, iedereen heeft er wel een. Of het nu een bewuste keuze is of opgelegd door tijdsdruk. Een ochtendritueel bestaat voor iedereen. Misschien sta je er niet altijd bij stil maar zo’n ochtendritueel beïnvloed je hele dag.

Eigenlijk klinkt het logisch, hoe je je dag start is een reflectie van hoe de rest van de dag zal lopen. Ben je met een verkeerd been uit bed gestapt? Dan is het lastig om die knop snel om te draaien en weer hartstikke vrolijk te zijn. Glimlachend wakker geworden? Jij straalt de rest van de dag!

Om maar een voorbeeld te noemen: ken je dat gevoel dat je in de ochtend opstaat, je teen stoot, tandpasta morst, je ontbijt laat vallen en dat je dan denkt: oh nee, dit is niet mijn dag. En dat de rest van de dag vervolgens nog rampzalig verloopt ook. Waardoor jij alleen maar tegen jezelf zegt: zie je wel, ik zei het toch!

Hoe dat komt?

Wanneer je de ochtend start vanuit negativiteit en frustratie zijn dat de signalen die jij uitzendt, die je de wereld instuurt. Het is dan ook niet zo gek dat je ook negativiteit en pech aantrekt. De regel is immers: wat je uitzend trek je aan. Begin je de dag daarentegen vrolijk en rustig dan zend je die vibes uit en zul je dat ook weer aantrekken. Klinkt simpel toch? Laten we het dan nog even hebben over een fijn ochtendritueel.

Een prettig ochtendritueel is hartstikke persoonlijk.

Waar de een het geen probleem vindt om uit bed te springen om 5.00 uur ’s ochtends, wil de ander daar niks van weten. Of je er nu voor kiest om uitgebreid te ontbijten, mediteren en een zonnegroet te doen. Of dat je liever je ontbijt wegwerkt terwijl je een boek leest en een kop koffie drinkt. Be my guest, wat voor jou goed voelt. Maar wat één algemene belangrijke pijler is voor een ochtendritueel is onthaasten. Natuurlijk moet je op tijd op je werk zijn of de kinderen naar school brengen maar stress is nooit een fijne manier om je dag te starten.

Probeer dus altijd vanuit rust te beginnen aan je dag en kijk eens hoeveel positieve energie je dat oplevert!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?