Favoriete (vegan) snacks

choco snack

Eten, ik kan er geen genoeg van krijgen. En ik vind het steeds leuker worden om nieuwe gerechten te proberen nu ik langzaamaan steeds meer vegan ga eten. Elke keer probeer ik weer iets nieuw, soms valt het mee en soms valt het flink tegen. Dit zijn mijn favoriete (vegan) snacks!

Heel standaard maar ik kan echt smúllen van een stuk fruit of een bakje met tomaatjes en komkommer. Waar ik je eerst keihard had uitgelachen, begin ik het steeds fijner te vinden om voor gezonde snacks te kiezen in plaats van een zak M&M’s weg te werken. No worries, ik eet nog steeds regelmatig een stuk chocolade, want ik kan simpelweg (nog niet) zonder.

Moet ik echt een snel en makkelijk tussendoortje meenemen dan kies ik ook nog wel eens voor wat noten. Daarin varieer ik, want in elke soort zitten weer andere voedingsstoffen. Maar het is gemakkelijk en daar houd ik van. Ik eet het vaak rond 15.00 uur want dan heb ik normaal gezien echt een vreetkick en pak ik vooral naar suiker. Zo perk ik het suikergehalte een beetje in. Dat lukt overigens niet altijd, guilty.

Wanneer ik thuis ben maak ik regelmatig een maiswafel met avocado en wat peper. Simpel, snel maar mega lekker!

Het komt ook wel eens voor dat ik, voor de zoveelste keer, mijn leven wil beteren en aan het foodpreppen ga. Grote snackfavoriet om dan te maken zijn de chocoballetjes uit het Powerfood boek van Rens Kroes. De balletjes bestaan uit dadels, noten, cacao en wat kokosolie en kokosrasp. Echte traktaties zijn het. Ik moet eerlijk bekennen dat ik absoluut geen grenzen ken als het gaat om die chocoballetjes, vaak halen ze het einde van de week niet.

Tenslotte snack ik zo af en toe met een kommetje kokosyoghurt met wat zelfgemaakte granola. Ik eet het ook als ontbijt maar omdat het lekker vult eet ik het soms tussendoor, als de trek té erg is.

Dit was een beetje wat ik kies voor snacks op een dag. Niet alles natuurlijk en niet elke week hetzelfde. Maar dit zijn toch wel grote favorieten.

Wat zijn jouw favorieten (vegan) snacks? En heb je nog tips voor een beginner in het hele vegan gebeuren?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?