Recensie: De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

De kerstboekwinkel Jenny Colgan

De mensen om mij heen weten het als geen ander: ik ben dól op kerst. De feestdagen zijn groot favoriet bij mij en ieder jaar begin ik zo ongeveer in september al met het afspelen van mijn kerstlijst muziek op Spotify. Dat betekent ook dat ik ieder jaar de leukste boeken zoek met een kerstthema, om alvast helemaal in de sfeer te komen. Stiekem had ik het boek van Jenny Colgan al opgeslagen op mijn wishlist in de Engelse versie maar toen ik zag dat het vertaald was naar het Nederlands in e-bookvorm was de keuze snel gemaakt: deze zou ik lezen! Vandaag lees je mijn recensie van De kerstboekwinkel van Jenny Colgan.

De knusheid van een versierde woonkamer, kaarsjes aan en kerstmuziek op de achtergrond doet mijn hart sneller kloppen. Ja, kerst is zo ongeveer mijn favoriete moment van het jaar. Samenzijn met familie en vrienden, lekker eten en de tijd nemen voor elkaar vind ik heerlijk! Om mezelf al vroeg in kerstsferen onder te dompelen lees ik zoveel mogelijk kerstige boeken. Omdat ik dit jaar niet per se in een Engelse leesflow zit, was ik erg blij toen ik zag dat het ‘kerstboek’ van Jenny Colgan was vertaald. Ik kocht De kerstboekwinkel op mijn e-reader en begon direct met lezen!

De kerstboekwinkel van Jenny Colgan

In De Kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd, tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren. Door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van kerstmis voor een wonder zorgen?

Wat een absoluut genot om te lezen. Het was een echte feelgood zoals deze bedoeld is. Het hoofdpersonage Carmen is in het begin erg negatief en teruggetrokken. Als het warenhuis waar ze werkt gedwongen sluit en zij (ook gedwongen) vertrekt naar haar zus in Edinburgh is ze verbitterd, voelt ze zich nooit goed genoeg. Haar zus is iemand waar ze tegenop kijkt. Die heeft het allemaal voor elkaar terwijl zij er een potje van maakt. Gaandeweg het verhaal vordert wordt het buiten kouder maar ontdooit Carmen zich stukje bij beetje en wordt de opgewekte persoon die ze (vermoedelijk) altijd is geweest. Een echte feelgood boordevol sneeuw, kerst, familiedrama’s en meeslepende liefdes.

Deze feelgood is een droom!

Ik moet eerlijk bekennen, het verhaal speelt zich af in Edinburgh, een stad die hoog op mijn lijstje staat om nog eens te bezoeken. Edinburgh in kerstsferen lijkt me al helemaal fantastisch! Het was dus heerlijk om te lezen over een plaats die je zo graag wil bezoeken. Ik liet me helemaal onderdompelen in de fijne, romantische en soms gedetailleerde beschrijvingen van ieder plekje dat Carmen bezocht. Het verhaal heeft me laten grinniken, laten lachen om soms absurde uitspraken of situaties en heeft hier een daar een gevoelige snaar weten te raken.

Heel wat uurtjes leesplezier gegarandeerd als je dol bent op feelgood én kerst!

glowingrebels.com

Ook ditmaal stelt Jenny Colgan niet teleur. Na haar Kleine Bakkerij serie en Het cupcake café is ook De kerstboekwinkel een boek om te verslinden! Wil je meer tips over de ultieme boeken in kerstige sferen? Ik geef je naast De kerstboekwinkel nog een aantal andere opties in De leukste boekentip voor kerst!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?