De leukste boekentips voor kerst

De kerst staat weer voor de deur en dat betekent dat we allemaal weer druk op zoek zijn naar de allerleukste kerstcadeaus! Omdat ik zelf natuurlijk dol ben op boeken en ik nog steeds iedere dag hoop iedereen die liefde voor lezen bij te kunnen brengen, geef ik graag een mooi boek cadeau. Maar wat is er nu beter dan boeken in een kerstthema? Precies, helemaal niks! Vandaag zet ik de leukste kerstboeken voor je op een rijtje!

Elk jaar vind ik het weer een hele opgave om toffe cadeautjes te vinden voor familie en vrienden. Voor degene die houden van lezen is dat vrij gemakkelijk, ik kies een boek in het genre dat zij graag lezen én shop nog wat leuke items bij bijvoorbeeld BasicallyBritt of Minddaisies. Dit zijn webshops waar de eigenaresses hart en ziel in ieder product steken. Ik zal niet zeggen dat grotere webshops dat niet doen maar de passie waarmee deze vrouwen werken vind ik fantastisch. Des te leuker om een mooi item uit hun collectie cadeau te doen natuurlijk. En hoewel ik allerlei mooie boeken cadeau kan doen, vind ik het toch wel het allerleukste om boeken in kerstthema te geven. Vandaag een aantal favoriete boekentips voor kerst!

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op auteur Jenny Colgan. Haar personages binden me keer op keer aan het verhaal. Ik was helemaal verliefd op De kleine bakkerij-serie. Vanzelfsprekend dat ik benieuwd was naar De kerstboekwinkel. Want een boekwinkel en kerst zijn zo ongeveer mijn absolute favorieten! In De Kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd, tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren. Door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van kerstmis voor een wonder zorgen?

12 dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Om je helemaal onder te dompelen in de kerstsferen is 12 dagen voor kerst het perfecte boek. Het laat je niet alleen keer op keer lachen maar is ook nog eens een prachtig romantisch verhaal. Echt een feelgood als je het mij vraagt mét kerstthema. Wat wil je nog meer? Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss is hilarisch en ook nog eens superromantisch. Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Langste kerst ooit – Lisette Jonkman

Nog een van mijn favoriete auteurs kwam dit jaar met een kerstboek. Als er iemand is die me keer op keer keihard kan laten lachen met haar verhalen dan is het auteur Lisette Jonkman wel. Op hilarische wijze beschrijft ze soms alledaagse problemen en ik Langste kerst ooit beschrijft ze een rampzalige kerst die zich ook nog eens lijkt te herhalen. Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Dit waren een aantal van mijn aanraders als het gaat om boeken in een kerstsfeer. Zoals je ziet lees ik niet overmatig veel in dit thema tot kerst maar toch vind ik het altijd heerlijk om ermee in de kerstsferen te komen én om deze boeken cadeau te kunnen doen aan vrienden en familie. Zodat ze hopelijk in het volgende jaar nét zo enthousiast worden over alle prachtige verhalen op de wereld als ik (I know, keep on dreaming).

Wat is jouw ultieme tip als het gaat om een kerstboek?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?