Dit zijn mijn leesplannen voor 2023

Yesss het is weer zover, new year new me! Nee, grapje natuurlijk. Want ik blijf gewoon die gezellige, onhandige schrijver en creatieveling met een mega grote liefde voor boeken. Aan goede voornemens doe ik niet, nooit gedaan ook. Ik zie er namelijk maar weinig van terechtkomen bij anderen. Daarnaast ben ik van mening dat je goede voornemens op elk moment van het jaar kunt maken, het gaat er maar om dat je ze ook daadwerkelijk uitvoert. En het volhoudt;-) Wat ik wel ieder jaar opnieuw doe is een Goodreads Reading Challenge. Vandaag vertel ik je er alles over!

Leesplannen, ik maak ze ieder jaar weer! Waar het me in het begin vooral te doen was om zoveel mogelijk boeken in een jaar te proppen ben ik daar na mijn turbulente jaren toch wel op teruggekomen. Want om eerlijk te zijn ging de lol er een beetje af door al die leesdruk. Ik was alleen maar bezig met zo snel mogelijk ieder boek uit te lezen zodat ik aan de volgende kon beginnen. Ik racete door de boeken heen, zinnen las ik half en niets liet ik op me inwerken. Na een jaar of drie op die manier mijn challenges gehaald te hebben vond ik lezen steeds minder leuk. Dat allemaal door de druk die ik me onbewust zelf oplegde. Het afgelopen jaar besloot ik de lat gewoon lekker laag te leggen. In 2022 had ik een challenge voor mezelf van 10 boeken. Die challenge heb ik ruimschoots gehaald want in 2022 las ik 21 boeken!

Goodreads Reading Challenge

Tijd om dit jaar de lat iets hoger te leggen. Maar niet teveel want mijn grootste doel dit jaar is om volop te kunnen genieten van lezen en van alle boeken die de revue passeren dit jaar. Daarom heb ik mijn Reading Challenge voor 2023 gezet op 15 boeken. Een aantal waar ik waarschijnlijk wel overheen zal gaan maar dat me absoluut geen leesstress zal geven. Het eerste boek van 2023 is al uit dus daar lees je zeer binnenkort een recensie over.

Andere plannen voor 2023

Ik probeer niet teveel plannen te maken voor komend jaar. Want nu de storm eindelijk een beetje gaat liggen is het tijd voor rust in de tent. Niet helemaal want er staat nog 1 laatste mega verandering te wachten. In mei verwachten mijn vriend en ik samen ons eerste kindje. Dat betekent dat ik straks gewoon drie(!) kinderen heb! En omdat zoiets al impact genoeg heeft, probeer ik niet teveel plannen te maken voor komend jaar. Ik laat het lekker allemaal op me af komen en ga gewoon genieten van ons groeiende gezin met daarnaast regelmatig een boek in m’n handen natuurlijk!

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd: wat zijn jouw (lees)plannen voor komend jaar?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?