Waarom boeken juist nu extra belangrijk zijn

Boeken zijn in mijn ogen altijd belangrijk. Ze zorgen niet alleen voor een stukje ontspanning maar ze leren je ook iedere keer weer iets nieuws. Of het nou gaat om nieuwe kennis over een land, geloof of karaktereigenschappen. Ik geloof er heilig in dat je van ieder boek iets kunt leren. Zelfs je perspectief op bepaalde dingen kan worden gevormd door de boeken die je leest. Maar bovenal is lezen een vorm van ontspanning en ontsnapping.

Alle heftige gebeurtenissen die gaande zijn in onze wereld gaan je niet in de koude kleren zitten. Wereldwijde ziekten, protesten, lockdowns en allerlei narigheid. De mensheid is verdeeld in kampen. Je bent voor alle maatregelen of tegen. Er is geen middenweg. Zeker voor de HSP’ers onder ons is dat heel erg heftig, gezien wij alle emoties dubbel en dwars voelen…

“Even ontsnappen aan het verdriet en de heftigheid van de echte wereld is fijn, zeker nu!”

Het is dus fijn om dagelijks even te kunnen ontspannen aan deze wereld. En wat is een beter manier dan een goed verhaal? Boeken bieden de perfecte escape. Je kunt de echte wereld achter je laten om je compleet te verliezen in een fictieve wereld, een worden met de personages.

Boekhandels zien een groei in verkoop

Ook boekhandels zien de vraag naar boeken het afgelopen half jaar stijgen. En eerlijk gezegd ben ik daar enorm blij om! Niet alleen omdat ik dat iedere boekhandel gun, want zij verdienen het gewoon in mijn ogen. Lokale boekhandelaren werken vaak heel hard om hun passie te kunnen blijven uitoefenen. Ze moeten dagelijks opboksen tegen giganten als bijvoorbeeld bol.com. Dus ja, ik ben blij dat lokale boekhandels een stijging zien in de verkoop van hun boeken. Daarnaast vragen steeds meer mensen in mijn omgeving leuke boekentips of willen een exemplaar uit mijn kast kiezen. En ik als boekenfan wordt daar natuurlijk helemaal happy van. Met alle liefde en (heel veel) plezier laat ik hen kennismaken met mooie pareltjes onder de boeken. Ik ben voor mijn omgeving een kleine bibliotheek, haha. En als ze dan eenmaal de smaak te pakken hebben stuur ik ze vaak door naar mijn favoriete boekhandel Quist!

Voor mij is lezen van kleins af aan al een fijne ontspanning geweest. Even uit de echte wereld stappen en op avontuur met de personages uit het boek. Maar zeker in deze tijd geniet ik nog meer van mooie verhalen. Ik lees genres die ik normaal niet zo snel zou kiezen en ontdek allerlei prachtige boeken. Wat ik het mooiste vind, is dat anderen steeds meer liefde ontwikkelen voor lezen en dat ik hen daar soms een handje bij kan helpen.

Ik denk dat nu, meer dan ooit, de meerwaarde van boeken wordt gezien door heel veel mensen. Ik kan alleen maar hopen dat dat voor altijd zo blijft!

Liefs Milou

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?