Update: er gaan wat dingen veranderen

Hoi, daar ben ik weer. Dat was even geleden. Als je me op Instagram volgt dan heb je misschien kunnen zien dat 2021 tot nu toe een nogal turbulent jaar is voor mij, privé gezien. Dat zorgde ervoor dat ik het eerste half jaar niet zoveel las en steeds minder ging schrijven. Tot het helemaal stopte. Want eerlijk is eerlijk, ik had er geen energie meer voor. Er lagen andere dingen op mij te wachten die aangepakt moesten worden. Vandaag geef ik je even een update én vertel ik je wat er gaat veranderen.

Het is zo’n lange tijd geleden dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. 2021 is een vreemd jaar voor mij. Een jaar van stilstand, reflectie en prioriteiten opnieuw stellen. Een jaar waarin ik van een aantal dingen afscheid heb genomen maar er ook nieuwe ervaringen en mensen voor terugkreeg. Als ik iets heb geleerd dit jaar, dan is het dat stilstand niet automatisch achteruitgang betekent. Want door een keer niet dóór te hollen en alles bij te willen houden, heb ik mijn prioriteiten veel beter inzichtelijk gemaakt en kon ik keuzes maken waar ik volledig achterstond.

Zo heb ik besloten het ondernemen te laten voor wat het was. Dat stond al op een laag pitje omdat ik in een hele leuke baan was gerold in loondienst. Maar begin 2021 besloot ik er echt volledig mee te gaan stoppen. Want een bedrijf runnen naast mijn baan, daar had ik helemaal geen zin! Ik haalde mijn website uit de lucht (ik had er inmiddels 2., dit blog en mijn ‘werkwebsite’) en scheef me uit bij de Kamer van Koophandel. Wat een opluchting was dat! Ook was mijn relatie begin dit jaar na 9 jaar voorbij. Dat was heel heftig, voor iedereen in ons gezin. Je stapt op dat moment in een rollercoaster aan emoties maar ook aan regelwerk.

Mijn leven voelt op dit moment als een rollercoaster waar ik met geen mogelijkheid uit kan stappen. Maar langzaam maar zeker keert de rust terug. Ik krijg weer overzicht.

Het lezen ging in 2021 tot nu toe een stuk minder. Ik ging van een boek per week naar een boek in 1,5 maand uitlezen. En hoewel ik mezelf keer op keer vertelde dat het niet erg was, voelde het toch alsof ik móest lezen. Ik moest een bepaald aantal boeken lezen, ik moest iedere dag wat lezen. Ook móest ik mijn Instagram bijhouden en nieuwe foto’s of recensies posten. Terwijl ik daar lang tijd niet eens behoefte aan had, ik kon me niet concentreren en genoot niet van de verhalen zoals ik voorheen deed. Ik begon met het loslaten van mijn blog. Dat kwam vanzelf wel weer, ook Instagram werd automatisch minder. Het plezier in lezen is nog steeds niet echt hoe het was maar ik geloof dat, nu ik meer rust heb, dat vanzelf weer komt.

Wat mijn blog betreft had ik heel erg het gevoel dat ik in een hoekje zat. Ik vond ineens alles wat ik schreef slecht. Recensies waren niet goed genoeg en ik kon geen andere artikelen plaatsen op mijn ‘boekenblog’. Ik stopte mezelf en dit blog veel te veel in een hokje. Ik wilde mijn blog steeds een make-over geven omdat ‘het dan wel weer zou komen’. Onzin natuurlijk. Toch merk ik dat ik het schrijven mis. En dan niet alleen over boeken maar over alles. Want wie mij al wat langer volgt weet dat ik al heel wat jaren in de blogwereld te vinden ben, ruim 8 jaar om precies te zijn. Ik begon met een lifestyle blog en runde vervolgens verschillende boekenblogs. Nog steeds schrijf ik heel graag over boeken, lezen is immers een van mijn passies. Toch wil ik mezelf op dit blog wat meer ‘ademruimte’ geven. Wat meer vrijheid om artikelen te plaatsen over wat me bezighoudt. Dat zullen dus niet alleen maar recensies zijn maar de hoofdfocus zal altijd liggen op boeken en schrijven, omdat dat nou eenmaal een stukje van mezelf is.

Ik hoop dat je mijn artikelen met evenveel plezier zal lezen, als ik ze iedere week schrijf!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?