Hoe de liefde voor lezen begon

Omdat ik jullie niet alleen graag op de hoogte breng van mooie boeken, toffe releases en andere boekgerelateerde dingen, vandaag een wat persoonlijker artikel. Want zeg nou zelf, het is altijd leuk om de schrijfster achter een blog beter te leren kennen. Daarom vertel ik je vandaag hoe mijn liefde voor lezen begon!

Al zo lang als ik me kan herinneren heeft lezen een rol gespeeld in mijn leven. Mijn moeder las me zo nu en dan voor maar ik kan me herinneren dat ik sprookjesboeken en boeken als Dribbel van voor naar achter doorspitte toen ik nog te klein was om te lezen. Ik bekeek de mooie, kleurrijke plaatjes en verzon er zelf verhalen bij. Dit is iets wat denk ik veel kinderen doen op jonge leeftijd. Toen ik op school leerde lezen begon ik boeken te lenen bij de Bibliotheek, waar wij toen lid van waren en wanneer ik jarig was vroeg ik standaard een boek voor mijn verjaardag. Boekenseries als ‘Floortje’ en ‘Hoe overleef ik..’ prijkte trots in mijn boekenkast!

‘Ik vergat de wereld om me heen en verloor me in het verhaal’

Dat is wat ik altijd aantrekkelijk heb gevonden aan lezen. Als kind (en nog steeds) had ik een erg grote fantasie en die werd geprikkeld door het lezen van verhalen, daarnaast schreef ik ook zelf verhalen die ik dan uitprintte en aan elkaar niette als een boek. Na een dag school en buitenspelen was lezen voor mij een ontspanning om de dag te verwerken.

Is mijn liefde voor lezen met mij meegegroeid? Absoluut! Hoewel ik periodes had dat ik niet of amper las, heb ik altijd ontspanning gevonden in een goed boek. Zeker nu ik moeder ben en soms een nogal druk en chaotisch leven heb, is het echt mijn momentje van rust. Elke dag probeer ik een uurtje te vinden om te lezen, al is het maar een paar bladzijdes. Lezen betekent voor mij ontspanning, ontsnappen aan de wereld en even een momentje voor mezelf.

Hoe is jouw liefde voor lezen begonnen?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?