Recept: Pumpkin Spice Latte

Pimpkin Spice Latte

Als ik iets niet ben in het leven dan is het wel goed in de keuken. Ik heb er het geduld niet voor, de aandacht ontbreekt me. Ik vind lekker eten geweldig en zo heel af en toe heb ik een uitspatting en staat er iets ongewoon lekkers op tafel maar meestal val ik terug op oude recepten.

Waar ik al jaren naar op zoek ben, is een fijn recept voor een Pumpkin Spice latte. Zoals je misschien weet is de pompoen-hype regelrecht over komen waaien uit Amerika en ik ben helemaal voor! Wanneer de herfst zijn intrede doet kan ik mijn lol niet op want ik ben er dol op! Een goede reden om weer overal pompoen in te verwerken.

Nu ontbrak het mij aan een goed recept voor Pumpkin Spice Latte. Ik vond er een paar op het internet en maakte daar een samenvoeging kwam. Het recept is nu helemaal naar mijn zin! Omdat ik dus een luie kok ben, koos ik voor Pumpkin Spice kruiden van Green Gipsy Spices. Naast deze kruiden heb je pompoenpuree nodig. Nu kun je dat in Nederland niet zo gemakkelijk in blik krijgen ( in Amerika wel) dus maak je het gemakkelijk zelf door pompoen te koken en vervolgens te pureren. Tip van de luie kok: koop voorgesneden stukjes pompoen en mik die zo in de pan, vijf minuutjes koken en pureren maar. Je hebt hier 1 eetlepel van nodig, ook 250ml melk, vanille extract, een kopje sterke espresso, een lepel suiker en slagroom zijn van de partij.

Doe de melk, een eetlepel suiker en een eetlepel pompoenpuree in een pan en verwarm dit tot je kleine belletjes ziet. Roer de hele tijd goed door zodat alles goed met elkaar mengt. Blijft goed roeren zodat de melk wat luchtiger wordt. Dan haal je het pannetje van het vuur en voeg je een halve theelepel pumpkin spice kruiden en een beetje vanille extract toe. Roer weer goed door en schenk in een glas. Schenk het kopje espresso wat schuin in zodat de melk goed schuimig blijft. Daarna top je de latte af met een lekkere toef slagroom en nog wat pumpkin spice kruiden ter garnering.

Et voila, je eigen Pumpkin Spice Latte!

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?