Verslingerd – Lisette Jonkman

Het is ondertussen geen geheim meer dat ik een grote fan ben van schrijfster Lisette Jonkman en haar geweldige boeken. Na twee knallers van romans was het tijd om het vervolg van Verkikkerd aan te schaffen, namelijk Verslingerd. Is het vervolg net zo goed? Ik vertel je wat mijn mening is.

Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk…? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social mediaverslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Verslingerd is het vervolg op Verkikkerd waarin Lucy terecht komt in het studentenleven. In Verslingerd zit ze middenin het studentengeweld en heeft daarbovenop een relatie, een blog én een social mediaverslaving die haar op sommige momenten verandert in een apathische zombie. Daar komt nog eens bij dat haar relatie onder druk staat omdat er kapers op de kust zijn, haar vrienden allemaal zo hun problemen hebben en haar ouders problemen hebben met haar puberende zusje. En al deze personen vragen haar aandacht.

‘Daar is hij weer, de big smile!’

Ik kan helaas weer niet anders dan razend enthousiast zijn over dit vervolg op Lucy’s leven. De situaties die worden geschetst zijn soms lachwekkend en op andere momenten zowaar emotioneel. Toch ligt de nadruk van het verhaal meer op het positieve, een hele fijne balans als je het mij vraagt. Een verhaal lees je toch om even te ontsnappen aan de wereld en een positieve invulling is dan toch altijd het leukst! Lisette verwerkt weer prachtige nieuwe personages in het verhaal, van sommige zul je houden en andere zul je vreselijk vinden. Wat mijn conclusie is? Het is gewoon een absolute aanrader!

Rating: ★★★★★

Verslingerd – Lisette Jonkman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff (LS)
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?