Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

Herken je dat? Dat je de meest spannende en avontuurlijke plannen ooit maakt maar weet dat ze niet uit zullen komen? Dromen hebben we allemaal. Hoe fijn is het om zo af en toe aan de realiteit te ontsnappen en te dagdromen over alles wat je nog zou willen doen in het leven. En dat allemaal vanuit je veilige stoel of starend uit de trein. Een van mijn dromen is een Bed & Breakfast te openen in het buitenland (en dat is niet alleen mijn droom maar die van veel mensen). Waarschijnlijk heb ik er een veel te romantisch beeld over maar dat was ook precies waarom ik graag Een lucht vol Franse dromen van Michelle Visser wilde lezen.

Anneloes Beekman doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe omgeving, ontvangt ze gasten, leert ze dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook altijd op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in de geschiedenis van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

Afgaande op het verhaal op de achterflap was ik enthousiast. Het leek me geweldig om het verhaal te lezen van iemand die ‘mijn droom’ wél uitvoerde, zo keek ik van een veilige afstand toe. Toen ik het boek in mijn handen had moet ik zeggen dat mijn enthousiasme wat minder was. De kaft trok me op de een of andere manier totaal niet aan. Hoewel het een prachtig aanzicht van een gebouw laat zien, kreeg ik opeen het gevoel dat het een heel statig en saai boek zou zijn.

‘Eén pagina was genoeg!’

Eenmaal begonnen met lezen kon ik die mening snel bijstellen. Michelle Visser had welgeteld één pagina nodig om me mee te nemen in haar verhaal vol Franse dromen. Het boek vertelt je het verhaal van een eigenaresse van een chambres d’hôtes. Je waant je als een ware godin in Frankrijk. Op een prachtige wijze laat Michelle Visser zien dat de grote droom van vele geen luilekkerland is, maar dat het keihard werken en overleven is.

Het boek is een heerlijke feelgood-roman waar je geen genoeg van krijgt! Een lucht vol Franse dromen krijgt van mij dan ook vijf sterren.

Rating: ★★★★★

Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser
Uitgever: Meulenhof Boekerij B.V.
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?