Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Het meisje in de trein

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik gek ben op een goede thriller. Ik kan echt genieten van een spannend verhaal dat technisch goed in elkaar zit. Een hele tijd geleden werd mij ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins aangeraden. Je kunt nu lezen wat ik ervan vond!

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van London, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. ZO kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het verhaal wordt verteld vanuit drie personen, namelijk Rachel, Anna en Megan. Daar begint ook meteen de eerste uitdaging voor de lezer. Een van de vertellers is, Rachel, drinkt overmatig waardoor ze zich de volgende dag niets meer kan herinneren. Dat maakt haar onbetrouwbaar. Je kunt er niet op vertrouwen dat wat ze zegt, ook daadwerkelijk gebeurt is.

‘Ik kon het boek niet wegleggen!’

Laat ik maar gewoon met de deur in huis vallen. Wat een geweldig boek! Het verhaal had me vanaf de allereerste zin in zijn macht. Het gebeurt niet vaak dat ik mijn boek uitlezen verkies boven slapen maar Paula Hawkins kreeg het voor elkaar. Ik kon het boek niet wegleggen, ik moest doorlezen! Hoewel het verhaal zich vanuit drie verschillende perspectieven verteld, heb ik dat niet als storend ervaren. Natuurlijk, het is even schakelen maar ik was op een gegeven moment elke keer nieuwsgierig hoe het vanuit het volgende perspectief verder zou gaan. Een perfecte en fijne transitie naar elk perspectief! Het is een aanrader voor iedereen die graag spannende en mysterieuze verhalen leest. Een geweldig boek!

Rating: ★★★★★

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Uitgever: A. W. Bruna Uitgevers
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?