Zó maak je tijd om te lezen

Je kent het vast wel. Je hebt het druk op je werk, thuis, probeert te sporten én je sociale contacten te onderhouden. Te druk om eens lekker een boek te pakken en op de bank te ploffen dus. Er is altijd wel iets dat moet gebeuren, je hoofd staat geen seconde stil (althans dat is in mijn geval vaak zo), je kunt geen rust vinden om je helemaal te verliezen in een  goed verhaal. Vandaag een aantal tips om tóch elke dag even dat boek op te pakken en een paar bladzijdes te lezen!

  1. De eerste en meest belangrijke tip is om jezelf geen doelen te stellen. Lezen moet leuk en ontspannend zijn. Als je jezelf oplegt dat je een bepaald aantal boeken moet lezen of elke dag minstens drie hoofdstukken verder moet zijn, is de lol er al snel vanaf.
  2. Een tip die ik zelf graag toepas sinds ik moeder ben, lees voor het slapengaan. Natuurlijk doe ik dit niet elke avond, dat is nou niet bepaald gezellig. Maar wanneer ik overdag geen momentje heb gevonden om eens lekker te kunnen lezen, dan pak ik ’s avonds voordat ik ga slapen graag mijn boek erbij. Het helpt me om mijn hoofd even leeg te maken voor ik in slaap val.
  3. Ga je dagen eens na. Op welke momenten besef je dat je al een half uur op social media rond struint zonder doel? Je had in plaats daarvan je boek kunnen pakken. Voor de moeders onder ons: laat dat huishouden een keer voor wat het is en pak lekker een boek als je kind zijn/haar middagdutje doet!
  4. Met het openbaar vervoer naar je werk of studie? Een perfect moment om je te verliezen in een goed verhaal. Toen ik nog studeerde zat er standaard een boek in mijn tas voor de momenten dat ik alleen moest reizen, heerlijk!
  5. Tenslotte misschien een heel voor de hand liggende tip, maar wel eentje waar ik mezelf regelmatig aan moet herinneren. Lees alleen boeken die je echt leuk vindt! Het wordt alleen maar minder leuk om te lezen als je tegen een bepaald boek zit aan te hikken omdat je het nou eenmaal graag uit wilt lezen. Je zult sneller andere dingen oppakken in plaats van even een uurtje voor jezelf.

Hoe zorg jij ervoor dat je tijd hebt om te lezen?

Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?