De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

In mijn boekenkast prijkt trots een rijtje boeken van één van mijn favoriete schrijfsters, Jojo Moyes. Met haar eerste boek Voor Jou, heeft ze me helemaal ingepakt. Ik kon natuurlijk niet anders dan al haar boeken verzamelen. Ik wilde meer lezen van deze schrijfster. Ben ik net zo enthousiast over haar boek De laatste liefdesbrief?

Komende vrijdag om 7.15 sta ik op perron 4, Paddington. Niets zal me gelukkiger maken dan wanneer jij de moed kan vinden om met me mee te gaan… Weet dat mijn hart in jouw handen ligt.

Je B.

Wanneer journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960, waarin een man aan zijn geliefde vraagt om haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.

In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis. Ze heeft een ongeluk gehad en kan zich niets herinneren van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

De liefdesbrief is gericht aan de getrouwde Jenny die een high society leven leidt in de jaren ‘60. Ze begint een affaire met een journalist. Als vrouw maakte je toentertijd niet alleen een schande van jezelf, maar ook van je man. Ondanks alles kan ze haar gevoel niet tegenhouden en zet door. Dan raakt ze betrokken bij een ongeluk en herinnert zich niets meer. Wanneer ze thuis een liefdesbrief vindt gaat ze op onderzoek uit.

Jaren later, vijftig om precies te zijn, probeert Ellie te achterhalen welk verhaal er achter de liefdesbrief schuilgaat. Een verhaal vol herkenning zo blijkt omdat ook zij in een affaire verwikkeld zit.

‘Een prachtig beeld van de jaren ’60!’

Het verhaal neemt je mee naar het leven als vrouw in de jaren ’60 en schakelt daarnaast met ‘het heden’ waarin Ellie leeft. Wat ik leuk vind aan het verhaal is dat je een heel duidelijk beeld krijgt van het leven in de jaren ’60, gek om te zien dat het taboe rondom affaires vandaag de dag nog steeds bestaat. Een nadeel vind ik wel dat de tijdvakken niet helder zijn beschreven. Wat mij betreft was het verhaal vooral in het begin heel warrig en moest ik moeite doen om me echt mee te laten voeren. Dit duurde wel tot over de helft van het boek. Toen ik er eenmaal goed in zat, was het verhaal uit. Jammer!

Rating: ★★★☆☆

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes
Uitgever: De Fontein
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?