Selecteer een pagina

Wat voelt het gek om na zo’n lange tijd hier weer iets te schrijven. Het voelt vreemd en tegelijkertijd heel erg vertrouwd, als het terugzien van een oude vriendin. Er borrelen meteen allemaal leuke herinneringen op en ik verlang terug naar het knusse gevoel wanneer ik iedere week achter mijn laptop kroop voor een nieuw artikel op mijn blog. Lange tijd stond mijn website offline want het moest een catchy copywriters website worden waar ik mijn diensten aanbood. Maar, zoals altijd, bleef het bij het bouwen (want: niet perfect) en om eerlijk te zijn, zei mijn gevoel dat dit niet de kant was die mijn website op hoorde te gaan.

En dus liet ik het gaan. Mijn vriend vroeg keer op keer wanneer mijn website eindelijk eens af was en ik? Ik zei dat ik nog moest sleutelen, er nog een hoop dingen gedaan moesten worden. Terwijl ik in werkelijkheid mijn oude ‘blogje’ gewoon miste. Nee, ik zeg geen blogje op een denigrerende wijze maar bij wijze van een oude vriend. Want met mijn blog was daar ook altijd mijn passie voor schrijven. Die passie, die ben ik al een hele tijd kwijt maar met het terugkeren van dit blog voelde ik het direct weer opborrelen.

‘Het bloggen van vroeger bestaat niet meer’

Nee, alles hoeft niet perfect en ik hoef geen geld te verdienen met mijn blog. Ik hoef zelfs geen bergen met bezoekers op mijn website (wel leuk natuurlijk). Want ik weet als geen ander, het bloggen zoals het vroeger was, dat is dood. Het bestaat niet meer. Al die lifestyleblogs en boekenblogs waar iedereen gezellig keuvelden en schreef over wat hen bezighield, ik mis ze soms enorm. We zijn massaal video’s en TikToks gaan maken en gaan kijken.

Maar ik? Ik ben nog steeds dol op het geschreven woord. Iedere keer grijp ik er naar terug. Hoe graag ik ook YouTube video’s kijk of rondstruin op Instagram, blogs lees ik nog steeds meer heel veel plezier. Ze voelen net iets intiemer, als een goede vriendin waarmee je gezellig bij kletst.

Dus ja, ik ga weer bloggen. Niet voor status (want die krijg je hier niet meer mee), of bezoekers of volgers, maar voor passie. Ik doe het voor mij. En hoe dat eruit gaat zien? Geen idee maar voor nu vliegen mijn vingers weer als vanouds over het toetsenbord.

Liefs Milou