Selecteer een pagina

De zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent: zon, strand, cocktails… en natuurlijk een heerlijk boek! Heerlijk languit op het strand met een meeslepend verhaal, of ontspannen bij het zwembad met een komische roman. Met een goed boek in je hand beleef je pas écht die ultieme vakantievibe. Maar welk boek neem je nu mee? In deze blogpost vertel ik het je graag! Ik deel mijn tips voor de beste feelgood boeken die perfect zijn om mee te nemen op vakantie.

Waarom feelgood boeken perfect zijn voor vakantie

Feelgood boeken zijn de perfecte manier om te ontspannen en te genieten tijdens je vakantie. Ze nemen je mee naar andere werelden, laten je lachen en zorgen voor een flinke dosis positiviteit. Even helemaal weg van de dagelijkse stress en zorgen, en op naar zonnige avonturen of hartverwarmende romances. Wegdromen naar exotische bestemmingen of ontspannen met een grappig verhaal. Met een feelgood boek in je hand kun je je laten meeslepen naar exotische oorden, pittoreske dorpjes of bruisende steden. Of je nu liever wegdroomt bij een romantisch avontuur of wilt lachen om grappige dialogen, er is altijd een feelgood boek dat perfect bij jou past. Feelgood boeken zorgen voor een flinke dosis positiviteit en geluk. De verhalen zijn vaak hartverwarmend, humoristisch en optimistisch. Hierdoor word je zelf ook vrolijker en blijer, en dat maakt je vakantie extra leuk.

De leukste feelgood boeken voor jou op een rijtje

Omdat ik dol ben op feelgood deel ik natuurlijk graag de leukste tips voor deze zomer met je. Want ook voor deze zomer staan er weer hele leuke boeken op de plank. Nieuwe uitgaves maar ook boeken die al eerder zijn verschenen. Sommigen blijven nu eenmaal fantastisch!

Things we hide from the light – Lucy Score

Nash Morgan stond altijd bekend als de goede Morgan-broer, met een glimlach en een knipoog voor iedereen. Maar nu is deze politiechef herstellende van een schotwond en wordt zijn zuidelijke charme overschaduwd door paniekaanvallen en nachtmerries. Hij voelt zich een broos omhulsel van de man die hij ooit was. Nash laat niemand in zijn leven weten dat hij het moeilijk heeft. Maar zijn nieuwe buurvrouw, de slimme en sexy Lina, ziet zijn schaduwen. Als regel is ze geen fan van lichamelijk contact, tenzij zij het initiatief neemt, maar om de een of andere reden is Nash’s aanraking anders. Hij voelt het ook. De fysieke verbinding tussen hen is ontvlambaar, aardt hem en zorgt ervoor dat zij zich afvraagt of het het risico waard is om het te onderzoeken. Jammer genoeg heeft Lina haar eigen geheimen en als Nash erachter komt wat de echte reden is dat ze in de stad is, zal hij het haar nooit vergeven.

De recensie van dit boek staat binnenkort online!

Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Een nieuwe Jill Mansell is altijd goed! Ieder jaar rond de lente verschijnt het nieuwe boek van Jill Mansell. En ik kan je vertellen, feelgood fans kijken er ieder jaar weer naar uit. Jill Mansell is een echte feelgoodqueen en ook dit boek is weer genieten geblazen!

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik. Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?

Funny Story – Emily Henry

Daphne hield altijd van de manier waarop haar verloofde Peter hun verhaal vertelde. Hoe ze elkaar ontmoetten, verliefd werden en terug verhuisden naar zijn geboortedorp aan het meer om hun leven samen te beginnen. Hij kon het echt goed vertellen… tot het moment dat hij zich realiseerde dat hij eigenlijk verliefd was op zijn jeugdvriendin Petra. En zo begint Daphne haar nieuwe verhaal: Gestrand in het mooie Waning Bay, Michigan, zonder vrienden of familie maar met een droombaan als kinderbibliothecaresse (die nauwelijks de rekeningen betaalt) en met het voorstel om kamergenoten te worden met de enige persoon die haar hachelijke situatie zou kunnen begrijpen: Petra’s ex, Miles Nowak. Daphne zou haar nieuwe hoofdstuk nooit beginnen door verliefd te worden op de ex van haar ex-verloofde… toch?

De Kleine Bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

De Kleine Bakkerij serie is wat mij betreft een echte must-read voor iedere feelgoodlover. Het heeft alles wat een goede feelgood nodig heeft.

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Deze zomer wordt écht anders – Carley Fortune

Op 7 mei 2024 verscheen het nieuwste boek van Carley Fortune: Deze zomer wordt écht anders. Hoewel ik niet eerder iets las van deze auteur, werd ik gevraagd als ambassadeur voor dit nieuwe boek. En wat een heerlijk feelgood is Deze zomer wordt écht anders. De recensie van Deze zomer wordt echt anders vind je binnenkort online.

Tijdens een heerlijke zomervakantie ontmoet Lucy de knappe Felix. Na een bijzondere nacht blijkt echter dat Felix het broertje is van Lucy’s beste vriendin Bridget. Eén ding is duidelijk: Lucy en Felix kunnen niet meer bij elkaar in bed belanden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Elke zomer ontmoeten ze elkaar weer en blijkt de aantrekkingskracht tussen Felix en Lucy sterker dan zijzelf. Maar dit jaar moet het anders: Bridget gaat trouwen en kan een romance tussen Lucy en haar broertje er niet bij hebben. Lucy’s hart heeft echter andere plannen. Deze zomer moet het écht anders, dat weten Felix en Lucy allebei. Maar of dat ze gaat lukken?

Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige feelgood tips maar dit zijn mijn absolute must reads voor deze zomer!