Een goede raad – JK Rowling

JK Rowling

Ik kocht dit boek jaren geleden in een  schattige boekhandel in Zeeland. Een boekhandel binnenlopen zonder iets te kopen kan ik natuurlijk niet, dus nam ik dit boek mee. Zo’n 4 jaar later besloot ik het eindelijk te lezen. De cover is heel simpel. De titel en een vierkant met een kruis erdoorheen met opvallende kleuren. Rood en geel. Maar is het verhaal net zo opvallend als de cover?

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford is ogenschijnlijk een idyllisch Engels Plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Tussen rijk en arm, tieners en hun ouders, vrouwen en hun echtgenoten, leraren en hun leerlingen. In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en schokkende onthullingen?

Het verhaal start op een chaotisch punt waardoor je moeite kunt hebben om goed in het verhaal te komen. Dat was althans hoe ik het ervoer. Omdat ik de personages van het verhaal nog niet kende, maar wel meteen vol in hun leven dook, duurde het een hele poos voor ik goed en wel in het verhaal zat en de drang had om verder te lezen. Enkele feiten staan natuurlijk vast. Zoals het overlijden van Barry Fairbrother, die je vooral leert kennen door de ogen van de andere personages. Maar elk van deze personages heeft zo zijn of haar eigen band met deze man.

‘Ik zag een andere JK Rowling!’

Hoewel ik niet overtuigd ben van het verhaal, vind ik de personages perfect uitgewerkt en gaandeweg goed verdiept. In dat opzicht heeft het verhaal mij zeker geraakt. In eerste instantie kocht ik dit boek omdat ik JK Rowling alleen kende van de Harry Potter reeks en besloot dat ik ook ‘een andere kant’ van haar wilde zien. Wat een geweldige schrijfster! De stijl, de personages. Al trok het verhaal zelf me niet, ik heb toch kunnen genieten van het lezen van dit boek!

Rating: ★★☆☆☆

Een goede raad – JK Rowling
Uitgeverij: Boekerij
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?