De Urban Monnik – Pedram Shojai

Recensie De Urban Monnik

Een hele lange tijd voelde ik mezelf onrustig en dus besloot ik de zogenoemde zelfhulpboeken te lezen. Een daarvan was De Urban Monnik van Pedram Shojai. Heeft het me geholpen om relaxter en meer mindful te zijn? Dat lees je vandaag in de recensie!

Tegenwoordig hebben veel mensen last van vermoeidheid en stress, maar we hebben niet allemaal de luxe om te gaan mediteren in Tibet. Toch is het belangrijk een balans in je dagelijks leven te vinden waarin werk, persoonlijke ambitie en je gezin veel van je vragen. Dit soort stress verdwijnt niet door een paar weken op vakantie te gaan.

In De urban monnik leert Pedram Shojai hoe je je drukke en stressvolle leven achter je kunt laten en mindful kunt worden. Shojai biedt praktische oplossingen voor moderne tijden. Zo helpt hij je je sociale leven en je gezin te combineren, zonder dat een van de twee tekort komt. Ook vertelt hij hoe je verder in je werk kunt komen zonder er wakker van te liggen.

De schrijver van het boek heeft een hele fijne opbouw gemaakt per categorie. Zo vertelt hij de verschillende verhalen van mensen die bij hem in de kliniek kwamen met problemen als slapeloosheid, stress, onrust en vertaald deze vervolgens moeiteloos naar een mindful versie. In veel van de verhalen zul je je als lezer kunnen herkennen, het is dan ook fijn dat er praktische opdrachten in het boek staan die je kunt doen wanneer je jezelf herkent in deze verhalen.

‘Ik voelde me verdrietig en slecht’

Ja, dit voelde ik. Ik voelde me rot elke keer als ik het boek las. Alles wat ik deed was volgens de schrijver verkeerd. Natuurlijk weet ik dat ik zoveel mogelijk zou moeten bewegen, zo natuurlijk mogelijk zou moeten eten en alle suikers en toevoegingen zou moeten schrappen. Maar zelfs de lucht die we inademen is vergiftigd. Natuurlijk, diep vanbinnen weten we allemaal dat het zo is. Maar de enige manier om hieraan te ontkomen zijn drastische maatregelen als emigreren naar een boerderij omringt met schone lucht en bakken vrije tijd. Niet onmogelijk maar natuurlijk wel ver gezocht. Kan mindfulness bij jou nooit gek genoeg? Dan is dit boek zeker een aanrader! Ben je voor je gevoel toch iets te nuchter, dan zou ik dit boek laten liggen.

Rating: ★★☆☆☆

De Urban Monnik – Pedram Shojai
Uitgever: Spectrum
Delen:

Geef een antwoord


Zoek je iets?