Leven met de maan, hoe doe je dat?

Laatst was er een heftige volle maan (13 oktober) en dat was voor veel mensen te merken. Of je nu wel of niet leeft volgens de cyclus van de maan; je kunt er altijd last van hebben. Het kan dus een hoop schelen wanneer je weet in welke fase de maan staat zodat sommige stemmingen, emoties of zelfs lichamelijke klachten beter te plaatsen zijn voor je. Maar hoe doe je dat?

De maan staat elke maand in verschillende fasen, deze fasen worden elke maand dus weer herhaald. In het kort is er de donkere en nieuwe maan, fase twee is de wassende maan, fase drie de volle maan en de vierde en laatste fase is de afnemende naam. Leuk, maar waar staat elke fase nu precies voor?

Fase 1; donkere en nieuwe maan

De donkere maan komt na de afnemende maan (snap je ‘m nog?), de cyclus herhaalt zich elke maand. Tijdens deze fase is de maan onzichtbaar. Deze tijd is perfect om je terug te trekken, te ademen en te mediteren. Net als de maan houd je jezelf rustig. De nieuwe maan die volgt is perfect om nieuwe plannen te maken en je wensen uit te spreken. Waar droom je van? Wat wil je deze maand waarmaken?

Fase 2; wassende maan

Dit is de fase waarin de maan groeit tot een volle maan. In deze tijd kun je je nieuwe plannen en wensen verder ontdekken en aanscherpen. Grijp je kans en trek de dingen naar je toe. Dit is de tijd om actie te ondernemen!

Fase 3; volle maan

Tijdens volle maan staat de maan in al haar prachtige glorie hoog aan de hemel. Ze schijnt helder en fel. Haar kracht is nu op zijn hevigst. Met volle maan kun je emoties heftiger ervaren. Het is de tijd om te kiezen voor een volle maan ritueel. Wat dient je nog en wat mag je loslaten?

Fase 4; afnemende maan

De sikkel van de maan wordt steeds kleiner. Het is tijd om op te ruimen en af te sluiten. Laat de dingen die niet gelukt zijn los, vergeef mensen die vergeven moeten worden en laat het gaan. Dit is een periode om rustig aan te doen, een tijd waarin extra rust moet pakken en je kunt bezinnen.

Dit zijn in het kort de fasen van de maan die zich elke maand herhalen (vandaar de cyclus). Ik zeg in het kort want er zijn ontzettend veel boeken over geschreven en er is heel veel kennis over de maan en haar cyclus. Laat dit een fijn opstapje zijn naar een leven met de cyclys van de maand.

Delen:

Geef een reactie


Zoek je iets?