Kristallen zweverig? Echt niet!

Kristallen, de een vind het geweldig, de andere vind het maar raar. En dan is er nog die eeuwige twijfelgroep, degene die het wel interessant vinden maar toch niet helemaal overtuigd zijn van de krachten die een kristal met zich mee kan brengen. Ik kan het me goed voorstellen. Zeker omdat ik lange tijd ook een beetje heen en weer werd getrokken door die twee verschillende overtuigingen. Maar vandaag vertel ik je waarom kristallen totaal niet zweverig zijn.

In onze kast beneden, op mijn nachtkastje en bij de kinderen op de kamer staan een paar mooie kristallen. Elk van onze slaapkamers heeft een gouden driehoek liggen. De gouden driehoek bestaat uit een Amethist, Bergkristal en een Rozenkwarts. De gouden driehoek brengt rust en harmonie in huis en zorgt voor een betere nachtrust. In onze kast beneden ligt de rest van mijn ‘verzameling’ kristallen in een prachtig doorzichtig doosje. Ons hele huis is dus wel voorzien van een paar prachtige stenen maar werkt het ook?

Een bizar en wonderlijk natuurverschijnsel

Laat ik beginnen je te vertellen hoe ik tegen kristallen aankijk. Ik vind ze allereerst prachtig en vind het bizar dat dit gewoon te vinden is in de natuur! Alleen dat al maakt dat ik ze graag in huis wil hebben. Daarnaast zouden kristallen ook nog bepaalde krachten bezitten, elk kristal heeft zijn eigen krachten.

Als ik eerlijk ben heb ik daar lange tijd aan getwijfeld en twijfel ik daar nog wel eens aan. Inmiddels ben ik tot mijn eigen conclusie gekomen; elke steen herinnert mij ergens aan. Wanneer ik bijvoorbeeld naar de gouden driehoek kijk; herinneren deze kristallen mij aan de harmonie die ik in huis wil (en soms moet) bewaren, een mooie Carneool herinnert me aan mijn vurigheid en geeft me energie. Zo staat elke kristal voor eigenschappen of gevoelens en wanneer ik naar hen kijk wordt ik daaraan herinnerd.

De kracht der herinnering

In die zin hebben de kristallen dus wel degelijk krachten. Ze hebben de kracht mij aan bepaalde dingen te herinneren. Daarnaast vind ik het mooi om deze parels uit de natuur in mijn huis te hebben en ernaar te kunnen kijken om me weer te beseffen hoe wonderlijk deze wereld eigenlijk is.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd; hoe kijk jij tegen kristallen aan? Vind je het zweverig of helemaal niet?

Delen:

Geef een reactie


Zoek je iets?